Na slavnostni prireditvi ob letošnjem občinskem prazniku  sta bistriški župan Emil Rojc in predsednik Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja ter občinski svetnik Marjan Tavčar, podelila občinska priznanja letošnjim nagrajencem. Plaketo Občine Ilirska Bistrica za gospodarstvo je prejela družba Tomex d.o.o., Ilirska Bistrica.

Ob prejemu plakete se je direktor podjetja Andrej Tomšič zahvalil s sila preprostimi besedami, ki pa veliko povedo: »Zahvaljujem se za priznanje, ki smo ga dobili. Hvala celotni ekipi Tomex! Hvala vsem!«

Podjetje Tomex d.o.o. je leta 1990 ustanovil Andrejev oče Edi Tomšič, čez šest let pa se mu je pridružil sin Andrej in prevzel vajeti podjetja, ki ga še danes uspešno vodi. Družba se ukvarja  s prodajo vseh vrst svežega in zamrznjenega mesa, rib, mesnih izdelkov in drugih proizvodov, še vedno pa podjetje del prihodkov ustvari s proizvodnjo in prodajo žive perutnine za nadaljnjo rejo, kar je bila sprva osnovna dejavnost podjetja. V podjetju opravljajo tudi storitve skladiščenja, hlajenja in zamrzovanja blaga za uporabnike, ki nimajo lastnih hladilnic.

Predvsem po letu 2003 pa je blagovna znamka Tomex vse bolj prepoznavna na področju gostinstva in turizma. V ta namen so v starem mestnem jedru na »Placu« odprli Tomex bar ter v neposredni bližini Gostilno in picerijo Triglav, s prijetnim gostilniškim vrtom in teraso ter namestitvami v štirih apartmajih in desetih sobah.

Za vizijo, smele načrte in ugled blagovne znamke skrbi dvajset zaposlenih.

Pridružujemo se besedam direktorja Andreja Tomšiča in ob prejemu tako prestižnega priznanja čestitamo celotni ekipi Tomex!

Dodatne informacije: alenka.volk@ozs.si, mobilna številka: 031 641 311
Avtor: Alenka Volk Penko, SPOT Svetovanje PNR

Operacija je sofinancirana s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.