Projekt SPOT, Slovenska poslovna točka, izvajajo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Ministrstvo za javno upravo in SPIRIT Slovenija. Financirata ga Republika Slovenija in Evropski sklad za regionalni razvoj, zato so storitve za potencialne in obstoječe podjetnike brezplačne.

Na nivoju Slovenije deluje dvanajst točk, ki nudijo takšno podporo podjetjem in podjetnikom. Ena izmed teh, SPOT Svetovanje Primorsko-notranjske regije, ki jo tvorijo konzorcijski partnerji NEC d.o.o. iz Cerknice kot vodilni partner ter Območni obrtno-podjetniški zbornici Cerknica in Ilirska Bistrica, s sedežem v Ilirski Bistrici. Osnovna naloga svetovalcev je regijsko povezovanje in nudenje brezplačnega podjetniškega svetovanja. V okviru točke pa je vzpostavljen »showroom«, prostor, kjer se predstavlja regijsko gospodarstvo z izdelki, propagandnim materialom in podobnim. Tu najdejo prostor tudi podjetniki za srečanja, sestanke, poslovne razgovore in druženja.

Skratka v »showroomu« se ves čas nekaj dogaja, saj potekajo tudi razstave, predavanja, delavnice, daljša izobraževanja in podobno.

Dodatne informacije: alenka.volk@ozs.si, mobilna številka: 031 641 311
Avtor: Alenka Volk Penko, SPOT Svetovanje PNR, 13. december 2019

Operacija je sofinancirana s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.